Manuaalne

Manuaalne käigukast hakkab tootma kullakarvalist vedelikku, kui seal õli ei vaheta. Kullakarvalise vedeliku ainus väärtus on viia see jäätmekäitluspunkti. Või teha värvilisi pilte.
Renault Traficu, Nissan Primastari, Opel Vivaro käigukast.

Manuaalne käigukast: nagu nimigi ütleb on tegemist manuaalse e käsitsi käikevahetatava käigukastuga. Sõltuvalt tüübist on käike üldjuhul 3-6. Vanematel sõiduvahenditel vähem ja uuematel veelgi rohkem. AUTODE HOOLDEKODU kogemuse järgi on odavam manuaalsel käigukastil regulaarselt või veelgi tihedamini õli vahetada kui seda hiljem remontida lasta.

Regulaarse õlivahetuse kilomeetrivälp manuaalsel käigukastil jääb suurusjärku ca 10 000 - 35 000 km. Manuaalse käigukastiõli ühe liitri hinnaklass on ca 10 - 15 EUR. Õlimaht 1 - 5 l, SEEGA õlivahetuse hind on kordades soodsam kui käigukasti remondiga kaasnevad kulud.

Erinevaid õlimarke ja tootjaid on palju ja sobiva käigukastimargi ja pakkuja leiab vastavast internetikataloogist. Sobiva manuaalse käigukastiõli otsimisel sobib helistada 56568767 või kirjutada meile auto@estpresto.ee

 

Käigukast monteerimisel ja demonteerimisel mootori küljest on oluline täpsus, seepärast lisasime käigukastitõstuki ja käigukasti vahele paberilehe,
Citroen Jumper 2001 käigukastivõllid naeravad puhtusest.